Incsi fincsi - Receptek :)
+10
Alma
olgi
kata
Cirmocska
Memő
juditt
Admin
p-emi
rekubek
C.Orsolya
14 posters
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Incsi fincsi - Receptek :)
Kíváncsi volnék milyen ötletes és ízletes receptek vannak a tarsolyaitokban Osszatok meg párat velünk.
óEngem pl érdekelne valami jól bevállt keksz recept amit adhatok a gyermekemnek.
óEngem pl érdekelne valami jól bevállt keksz recept amit adhatok a gyermekemnek.
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Lehet, sokatoknak nem újdonság, de azért leírom kedvenc kenyérreceptemet. Szerintem fontos, hogy jófajta kenyeret együnk, és mivel a boltiakban lassan már nem lehet tudni, hogy mi minden van, legszívesebben olyan kenyeret teszek az asztalra, amit magam sütöttem.
Itt a recept (dagasztás nélküli kenyér címen rengeteg variációt lehet találni a neten)
4 csésze liszt (kenyérliszt, teljeskiőrlésű, graham, rozs stb...ízlés szerint vegyítve- én általában 2 csésze fehér kenyérliszthez adok 1,5 teljes kiőrlésű búzalisztet és újabban fél csésze lenmaglisztet)
1 teáskanál porélesztő
2 teáskanál só
2 csésze víz
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, magokat is keverhetünk bele tetszés szerint, majd hozzákeverjük a vizet, 12 óráig békén hagyjuk. Utána lisztezett deszkára borítjuk, hajtogatjuk, és megfordítva hagyjuk pihenni. Közben a sütőt előmelegítjük és betesszük a sütőedényt is melegedni üresen (ez lehet jénai vagy öntöttvas lábos). Amikor az edény és a sütő jó forró, beleborítjuk a tésztát az edénybe, lefedve kb 35 percig sütjük, ekkor levesszük a fedőt, és ha még nem pirult-barnult meg szépen, akkor hagyjuk még pár percig sülni. Ennyi.
kedvcsinálónak mutatok egy fotót is:
nem sikerült egyenesen ide betenni, de itt egy link: https://2img.net/r/ihimizer/i/kenyer.jpg/
Itt a recept (dagasztás nélküli kenyér címen rengeteg variációt lehet találni a neten)
4 csésze liszt (kenyérliszt, teljeskiőrlésű, graham, rozs stb...ízlés szerint vegyítve- én általában 2 csésze fehér kenyérliszthez adok 1,5 teljes kiőrlésű búzalisztet és újabban fél csésze lenmaglisztet)
1 teáskanál porélesztő
2 teáskanál só
2 csésze víz
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, magokat is keverhetünk bele tetszés szerint, majd hozzákeverjük a vizet, 12 óráig békén hagyjuk. Utána lisztezett deszkára borítjuk, hajtogatjuk, és megfordítva hagyjuk pihenni. Közben a sütőt előmelegítjük és betesszük a sütőedényt is melegedni üresen (ez lehet jénai vagy öntöttvas lábos). Amikor az edény és a sütő jó forró, beleborítjuk a tésztát az edénybe, lefedve kb 35 percig sütjük, ekkor levesszük a fedőt, és ha még nem pirult-barnult meg szépen, akkor hagyjuk még pár percig sülni. Ennyi.
kedvcsinálónak mutatok egy fotót is:
nem sikerült egyenesen ide betenni, de itt egy link: https://2img.net/r/ihimizer/i/kenyer.jpg/
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
huuu Reka, ez a kenyer nekem uuugy megtetszett.....
En sokaig vagytam kenyersuto gepre, de nem tudom mennyire tudnam kihasznalni......
De ahogy olvastam ehhez csak suto kell es dagasztani sem kell, jo lenne kiprobalnom.
Hol hagyod 12 oraig? Marmint h ne legyen utban?
En sokaig vagytam kenyersuto gepre, de nem tudom mennyire tudnam kihasznalni......
De ahogy olvastam ehhez csak suto kell es dagasztani sem kell, jo lenne kiprobalnom.
Hol hagyod 12 oraig? Marmint h ne legyen utban?
rekubek wrote:Lehet, sokatoknak nem újdonság, de azért leírom kedvenc kenyérreceptemet. Szerintem fontos, hogy jófajta kenyeret együnk, és mivel a boltiakban lassan már nem lehet tudni, hogy mi minden van, legszívesebben olyan kenyeret teszek az asztalra, amit magam sütöttem.
Itt a recept (dagasztás nélküli kenyér címen rengeteg variációt lehet találni a neten)
4 csésze liszt (kenyérliszt, teljeskiőrlésű, graham, rozs stb...ízlés szerint vegyítve- én általában 2 csésze fehér kenyérliszthez adok 1,5 teljes kiőrlésű búzalisztet és újabban fél csésze lenmaglisztet)
1 teáskanál porélesztő
2 teáskanál só
2 csésze víz
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, magokat is keverhetünk bele tetszés szerint, majd hozzákeverjük a vizet, 12 óráig békén hagyjuk. Utána lisztezett deszkára borítjuk, hajtogatjuk, és megfordítva hagyjuk pihenni. Közben a sütőt előmelegítjük és betesszük a sütőedényt is melegedni üresen (ez lehet jénai vagy öntöttvas lábos). Amikor az edény és a sütő jó forró, beleborítjuk a tésztát az edénybe, lefedve kb 35 percig sütjük, ekkor levesszük a fedőt, és ha még nem pirult-barnult meg szépen, akkor hagyjuk még pár percig sülni. Ennyi.
kedvcsinálónak mutatok egy fotót is:
nem sikerült egyenesen ide betenni, de itt egy link: https://2img.net/r/ihimizer/i/kenyer.jpg/
p-emi- Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011-02-06
Tartózkodási hely : Nagyvarad/Artand
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Igen, 12 órát hagyom kelni. Általában este bekavarom, és reggel sütöm. Van egy turbó verzió is: ebbe 1 tk élesztő helyett 2 teádkanállal kell tenni, és nem hideg, hanem langyos vízzel kell elkeverni, amibe előzőleg teszek 1 evőkanál cukrot vagy mézet. Ezt úgy 1,5-2 óra után már lehet sütni (de az se baj, ha többet keleszted).
Nekem van kenyérsütő gépem, de nem használom. A sütőben sokkal ropogósabb, finomabb a kenyér héja.
Nekem van kenyérsütő gépem, de nem használom. A sütőben sokkal ropogósabb, finomabb a kenyér héja.
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Reka, ez a kenyersuto recept nagyon jol hangzik. Hany fokon sutod? Ugyanis az en sutomon be kell allitani a homersekletet es nem akarnam elbaltazni:)
juditt- Hozzászólások száma : 5
Join date : 2011-02-08
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Van nekem is egy lekvaros kevert tesztam:
1 csesze cukor
2 csesze liszt
2 egesz tojas
3 evokanal lekvar
1 csesze tej
1 kiskanal fahej
1 dl olaj
1 kiskanal szodabikarbona
Osszekeverjuk, es lehet bele tenni meg diot, mazsolat, meggyet es elomelegitett sutoben (180 fokon) 20 percig sutjuk. Nagyon finom.
1 csesze cukor
2 csesze liszt
2 egesz tojas
3 evokanal lekvar
1 csesze tej
1 kiskanal fahej
1 dl olaj
1 kiskanal szodabikarbona
Osszekeverjuk, es lehet bele tenni meg diot, mazsolat, meggyet es elomelegitett sutoben (180 fokon) 20 percig sutjuk. Nagyon finom.
juditt- Hozzászólások száma : 5
Join date : 2011-02-08
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
juditt wrote:Reka, ez a kenyersuto recept nagyon jol hangzik. Hany fokon sutod? Ugyanis az en sutomon be kell allitani a homersekletet es nem akarnam elbaltazni:)
Nekem régifajta sütőm van, és azon a 8-as, maximális fokozatra szoktam állítani. Fogalmam sincs sajnos, hogy az hány fok.
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Oh akkor en is a maximumra allitom, az kb 240 fok. Koszi
juditt- Hozzászólások száma : 5
Join date : 2011-02-08
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Nálunk a férjem süti a kenyeret. Liszt, élesztő, sós víz, dagasztja vagy negyed órát, hagyja egy órányit kelni és be a lerbe. Most fás kályhánk van, jelenleg mivel fával fűtünk, ezt a kályhát használjuk sütésre is (csak azért írom, mert a hőfokot semmiképpen nem tudjuk kontrollálni, fogalmam sincs hány fokon sül ki a kenyér). Nagyon finomra megsül, a héja nem kemény, de ropogós, ízletes. Két nap alatt ketten el is pusztítunk egy nagy kenyeret.
Memő- Hozzászólások száma : 84
Join date : 2011-02-07
Tartózkodási hely : Nyárádremete/Marosvásárhely/Gyergyószentmiklós
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Memő wrote:Nálunk a férjem süti a kenyeret. Liszt, élesztő, sós víz, dagasztja vagy negyed órát, hagyja egy órányit kelni és be a lerbe. Most fás kályhánk van, jelenleg mivel fával fűtünk, ezt a kályhát használjuk sütésre is (csak azért írom, mert a hőfokot semmiképpen nem tudjuk kontrollálni, fogalmam sincs hány fokon sül ki a kenyér). Nagyon finomra megsül, a héja nem kemény, de ropogós, ízletes. Két nap alatt ketten el is pusztítunk egy nagy kenyeret.
Ezért most irigyellek...
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
kerdes: ha bogres sutit csinaltok, mekkora a bogre? mert nekem van tobb meretben is. 150 ml es 250ml-es is. Es nem tudom melyiket hasznaljam. Talaltam egy jo kis receptet amit ki akarok probalni. http://www.mindmegette.hu/bogres-almas-sutemeny.recept.
kata- Hozzászólások száma : 33
Join date : 2011-02-06
Age : 42
Tartózkodási hely : Szatmarnemeti
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Szerintem általában 25o ml-esek a bögrék. Mi épp most sütöttünk egy bögrés muffint uzsonnára a gyerekekkel, megmértem és pont 25o ml. Nagyon finom lett, jól belakmároztunk belőle.
olgi- Hozzászólások száma : 24
Join date : 2011-02-05
Age : 49
Tartózkodási hely : Csíkszereda
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Van valakinek finom, bevállt kenyér receptje, kenyérsütő gépbe?
olgi- Hozzászólások száma : 24
Join date : 2011-02-05
Age : 49
Tartózkodási hely : Csíkszereda
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
kata wrote:kerdes: ha bogres sutit csinaltok, mekkora a bogre? mert nekem van tobb meretben is. 150 ml es 250ml-es is. Es nem tudom melyiket hasznaljam. Talaltam egy jo kis receptet amit ki akarok probalni. http://www.mindmegette.hu/bogres-almas-sutemeny.recept.
megcsinaltam. A recepten annyit valtoztattam,hogy csak egy bogre cukrot tettem bele, es a tesztaba aprobb darabokra vagott diot tettem. Nagyon fincsi lett. Az almaval nem kell sporolni, legkozelebb tobbet teszek. Es ami nem mellekes, olcso es pillanatok alatt kesz van.
kata- Hozzászólások száma : 33
Join date : 2011-02-06
Age : 42
Tartózkodási hely : Szatmarnemeti
Zoldborso leves (fozelek)
No akkor ime a holland konyha remeke a zoldborso leves. Tipikusan teli eledel, nyaron nem is igazan csinaljak, es ettermekben sem aruljak. Hatalmas mennyiseget keszitenek el egyszerre a maradekot meg le szoktak fagyasztani es eloszedik egy kesobbi alkalommal:
Hozzavalok:
0,4 kg feles borsó, 0,5 kg sertés comb, 10 dkg füstölt sonka, 3 poréhagyma, hagyma, 2 krumpli, 1 répa, 1 petrezselyem gyokér, 1 kis zeller gumo, friss pertrezselyem és zellerzöld, só, bors, 1 babérlevél.
Elkeszites: 2 liter vizben fozni tesszuk a feles borsot es a serteshust, sozzuk es hozzadjuk a baberlevelet is. 45 percig fozzuk, idokozben megtisztitjuk es felapritjuk a tobbi zoldseget. A 45 perc elteltevel kivesszuk a hust a levesbol es kihules utan felapritjuk (apro kockakra) es visszatesszuk a felapritott zoldseggel egyutt. Beletesszuk a fustolt sonkat is (egeszbe) (mi amugy sos kolbaszt hasznalunk, amolyan Carnat de Trandafir tipusut ) es ujabb 30 percig fozzuk. Az ido lejartaval kivesszuk es felapritjuk a sonkat, jot kavarunk a levesen, visszatesszuk a sonkat es rozskenyerrel talaljuk.
Hozzavalok:
0,4 kg feles borsó, 0,5 kg sertés comb, 10 dkg füstölt sonka, 3 poréhagyma, hagyma, 2 krumpli, 1 répa, 1 petrezselyem gyokér, 1 kis zeller gumo, friss pertrezselyem és zellerzöld, só, bors, 1 babérlevél.
Elkeszites: 2 liter vizben fozni tesszuk a feles borsot es a serteshust, sozzuk es hozzadjuk a baberlevelet is. 45 percig fozzuk, idokozben megtisztitjuk es felapritjuk a tobbi zoldseget. A 45 perc elteltevel kivesszuk a hust a levesbol es kihules utan felapritjuk (apro kockakra) es visszatesszuk a felapritott zoldseggel egyutt. Beletesszuk a fustolt sonkat is (egeszbe) (mi amugy sos kolbaszt hasznalunk, amolyan Carnat de Trandafir tipusut ) es ujabb 30 percig fozzuk. Az ido lejartaval kivesszuk es felapritjuk a sonkat, jot kavarunk a levesen, visszatesszuk a sonkat es rozskenyerrel talaljuk.
Vendég- Guest
Parolt lila kapszota
Ime meg egy jellegzetes holland eledel, mi ezt koretkent esszuk sult hus melle, de en onmagaban is szeretem csipegetni:
Párolt lila káposzta
Egy 2-3 emberes adag:
1/2 fej lilakáposzta
½ fej vöröshagyma
1 alma (savanykás)
10-15 dkg mazsola
½ citrom leve
1 ek barna cukor
csipet só
1 ek őrölt fahéj
egy löttyintés víz
A káposztát gyalulva, a hagymát kis kockákban, az almát hámozva, kimagozva hasábokban, a többit egy lábasban lassú tűzön párolni, amíg meg nem puhul, néha összerázogatni. Fél óra elég szokott lenni. Az arányokon ízlése szerint változtahat mindenki, a mazsola mindenesetre nagyon fontos! Jó étvágyat
Párolt lila káposzta
Egy 2-3 emberes adag:
1/2 fej lilakáposzta
½ fej vöröshagyma
1 alma (savanykás)
10-15 dkg mazsola
½ citrom leve
1 ek barna cukor
csipet só
1 ek őrölt fahéj
egy löttyintés víz
A káposztát gyalulva, a hagymát kis kockákban, az almát hámozva, kimagozva hasábokban, a többit egy lábasban lassú tűzön párolni, amíg meg nem puhul, néha összerázogatni. Fél óra elég szokott lenni. Az arányokon ízlése szerint változtahat mindenki, a mazsola mindenesetre nagyon fontos! Jó étvágyat
Last edited by Barbara on Fri Feb 18, 2011 1:05 pm; edited 1 time in total
Vendég- Guest
Holland szilveszteri fank
Egy kedves ismerosom receptje, mi nagyon szeretjuk (a hollandok is ) erdekes mod ez is tipikusan teli desszert:
1kg liszt
5 dkg friss eleszto vagy ennek megfelelő szárított
1 ek so
1 ek cukor
4,5 dl tej + 4,5 dl viz
2 tojas
60 dkg mazsola
2 l olaj sutni
2 alma
Friss élesztőnél: felfuttatni a cukorral es kis lottyel, aztan a tesztaanyagokbol tesztát (liszt, só, cukor, tojás, folyadék). Ha szárított élesztő, akkor a liszttel összekeverve simán megcsinálni a tésztát. 45 percig keleszteni. Kozben a mazsolakat langyos vizbe aztatni, a vegen aztan szarazra torolni. Almat icipici darabkákra vagni. A tesztaba keverni az almakat es a mazsolat, meg 30 percet pihenni hagyni. Bo olajban 180 fokon megsutni a fankokat. Evőkanállal lehet belekanalazni, 1 fánk 1 evőkanál tészta. Majd kitapasztalod.
1kg liszt
5 dkg friss eleszto vagy ennek megfelelő szárított
1 ek so
1 ek cukor
4,5 dl tej + 4,5 dl viz
2 tojas
60 dkg mazsola
2 l olaj sutni
2 alma
Friss élesztőnél: felfuttatni a cukorral es kis lottyel, aztan a tesztaanyagokbol tesztát (liszt, só, cukor, tojás, folyadék). Ha szárított élesztő, akkor a liszttel összekeverve simán megcsinálni a tésztát. 45 percig keleszteni. Kozben a mazsolakat langyos vizbe aztatni, a vegen aztan szarazra torolni. Almat icipici darabkákra vagni. A tesztaba keverni az almakat es a mazsolat, meg 30 percet pihenni hagyni. Bo olajban 180 fokon megsutni a fankokat. Evőkanállal lehet belekanalazni, 1 fánk 1 evőkanál tészta. Majd kitapasztalod.
Last edited by Barbara on Fri Feb 18, 2011 2:43 pm; edited 1 time in total
Vendég- Guest
Repatorta
Nem holland, de ez is kedvenc es bababarat (ez volt Daniel 2. szulinapi tortaja)
Répatorta: Nagyon jó kis recept, bár ha nem lenne késbetétes mixerem, soha nem csinálnám, ugyanis 2 bögre reszelt répa kell hozzá!
Tehát a recept: egy tálban összekeverünk 2,5 bögre (cup) lisztet, 2 bögre cukrot, 1 csipet sót, és 4 teáskanál szódabikarbónát (lehet sütőpor is). Ha Graham liszttel sütöm, akkor inkább mézet öntök bele, ugyancsak 2 bögrényit. Egy kisebb tálba mehet 2bögrényi reszelt vagy valami módon pépesített répa (ez kábé 2 gigarépa vagy 3 megarépa vagy 4 átlagrépa vagy 5 kisebbfajta répa…értitek a koncepciót…) 4 tojás, 2 vaníliáscukor, 2 deci olaj (valami semleges ízű legyen), 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál gyömbér, 1 citrom reszelt héja. A két tál tartalmát összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon kábé 45 percig sütjük. A tetejére kell majd egy mázat csinálni: 1 natúr vajkrémet kikeverünk 2 púpos evőkanál porcukorral, 1 citrom (vagy narancs) levével és héjával. Mikor a süti langyos, “bemázoljuk” és kockákra vágjuk.
Répatorta: Nagyon jó kis recept, bár ha nem lenne késbetétes mixerem, soha nem csinálnám, ugyanis 2 bögre reszelt répa kell hozzá!
Tehát a recept: egy tálban összekeverünk 2,5 bögre (cup) lisztet, 2 bögre cukrot, 1 csipet sót, és 4 teáskanál szódabikarbónát (lehet sütőpor is). Ha Graham liszttel sütöm, akkor inkább mézet öntök bele, ugyancsak 2 bögrényit. Egy kisebb tálba mehet 2bögrényi reszelt vagy valami módon pépesített répa (ez kábé 2 gigarépa vagy 3 megarépa vagy 4 átlagrépa vagy 5 kisebbfajta répa…értitek a koncepciót…) 4 tojás, 2 vaníliáscukor, 2 deci olaj (valami semleges ízű legyen), 1 evőkanál fahéj, 1 teáskanál gyömbér, 1 citrom reszelt héja. A két tál tartalmát összekeverjük, vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 fokon kábé 45 percig sütjük. A tetejére kell majd egy mázat csinálni: 1 natúr vajkrémet kikeverünk 2 púpos evőkanál porcukorral, 1 citrom (vagy narancs) levével és héjával. Mikor a süti langyos, “bemázoljuk” és kockákra vágjuk.
Vendég- Guest
Sutotok leves
Ime egy ujabb kedvenc es ez is bababarat
Sutotok leves
Egy hosszúkás, sárga héjú sütőtök (masfajta is lehet) fele, pucolva, magok nékül
3-4 szem paradicsom
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma (héjastul)
1 ek olivaolaj
1 kávéskanál kakukkfű és rozmaring
só, bors
kb. egy liter alaplé, vagy leveskockából készített "leves"
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Majd a tököt kb. 2*3 cm-es kockákra vágom, a paradicsomokat is felkockázom, a lilahagymát 4 részre vágom. Mindent egy tepsibe teszek, rászórom a fűszereket, meglocsolom az olajjal és kézzel átforgatom. 35-40 percig sütöm.
Ha megsült egy turmixgépbe öntöm - a fokhagymákat előtte kinyomom a héjából - és összeturmixolom, majd felöntöm az alaplével. Ízlés szerint sózom, borsozom.
Sutotok leves
Egy hosszúkás, sárga héjú sütőtök (masfajta is lehet) fele, pucolva, magok nékül
3-4 szem paradicsom
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma (héjastul)
1 ek olivaolaj
1 kávéskanál kakukkfű és rozmaring
só, bors
kb. egy liter alaplé, vagy leveskockából készített "leves"
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Majd a tököt kb. 2*3 cm-es kockákra vágom, a paradicsomokat is felkockázom, a lilahagymát 4 részre vágom. Mindent egy tepsibe teszek, rászórom a fűszereket, meglocsolom az olajjal és kézzel átforgatom. 35-40 percig sütöm.
Ha megsült egy turmixgépbe öntöm - a fokhagymákat előtte kinyomom a héjából - és összeturmixolom, majd felöntöm az alaplével. Ízlés szerint sózom, borsozom.
Vendég- Guest
(zold) lencseleves
Ugyanazon ismerosom receptje, hasonlit a zoldborso leveshez, bar izben kicsit mas. Mi ezt is nagyon szeretjuk es szerintem ez is inkabb teli eledel:
Lencseleves
30 dkg lencse (zöld)
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
1 ek friss gyömbér apróra vágra vagy durvára reszelve, ha van (en a gyombert ki szoktam hagyni, tul aromas lesz tole a leves)
1 babérlevél, ha van
6 közepes sárgarépa, szeletelve
2-3 közepes szem krumpli, kis kockákban
2 húsleveskocka (marha, vagy zöldség)
15 dkg finom füstölt kolbász vagy chorizo, szeletelve
2 kis darab füstölt szalonna héj, ha van
Két lábasban dolgozz.
Elõször az egyikben a lencsét fölteszed fõni a babérlevéllel, enyhén sós vízben. Puhára fõzd. Áztatni nem kell, megmosni persze igen.
A másik lábasban közben a kevés forró olajon 2-3 percig pirítod a foghagymákat egyben, a gyömbért, krumplit és sárgarépát és a szalonna héját. Ne égjenek oda! Fölöntöd ezeket 1 liter vízzel, beleteszed a húsleveskockákat, addig fõzöd, amíg minden meg nem puhul. Ha megpuhult, kiveszed belõle a szalonna héját a többit pedig botmixerrel szép simára mixeled. Szép sárga színû krémes maszlag lesz belõle.
Ha a lencse megfõtt, leszûröd, és beleöntöd a krémes maszlagba. Jó sűrű leves lesz belőle. Hozzáadod a kolbászt, megkevered, és kész! Barna kenyérrel szoktuk enni.
Lencseleves
30 dkg lencse (zöld)
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
1 ek friss gyömbér apróra vágra vagy durvára reszelve, ha van (en a gyombert ki szoktam hagyni, tul aromas lesz tole a leves)
1 babérlevél, ha van
6 közepes sárgarépa, szeletelve
2-3 közepes szem krumpli, kis kockákban
2 húsleveskocka (marha, vagy zöldség)
15 dkg finom füstölt kolbász vagy chorizo, szeletelve
2 kis darab füstölt szalonna héj, ha van
Két lábasban dolgozz.
Elõször az egyikben a lencsét fölteszed fõni a babérlevéllel, enyhén sós vízben. Puhára fõzd. Áztatni nem kell, megmosni persze igen.
A másik lábasban közben a kevés forró olajon 2-3 percig pirítod a foghagymákat egyben, a gyömbért, krumplit és sárgarépát és a szalonna héját. Ne égjenek oda! Fölöntöd ezeket 1 liter vízzel, beleteszed a húsleveskockákat, addig fõzöd, amíg minden meg nem puhul. Ha megpuhult, kiveszed belõle a szalonna héját a többit pedig botmixerrel szép simára mixeled. Szép sárga színû krémes maszlag lesz belõle.
Ha a lencse megfõtt, leszûröd, és beleöntöd a krémes maszlagba. Jó sűrű leves lesz belőle. Hozzáadod a kolbászt, megkevered, és kész! Barna kenyérrel szoktuk enni.
Vendég- Guest
Kenyersutobe recept
Ime a mi kenyerliszt-keverekunk, ebbol kenyerkent 450 gr-t hasznalunk:
- 1 kg tonkolykiszt
-500gr zabliszt
-500 gr hajdina liszt
-500 gr rizsliszt
-250 gr rozsliszt
- 7 kanal szojaliszt
A kenyersutobe a 450 gr liszt melle meg ezeket teszunk:
- egy dionyi nagysagu friss eleszto
- 3 ek. kovasz
- egy dionyi vaj ( ha nincs, akkor megy 1-2 ek. hidegen preselt olivaolaj)
- 1/2 kk. mez
- 2-3 kk. komenymag
- 360 ml forrasviz
-csippetnyi so
A gepunk megengedi a teljesorlesu lisztbol keszult kenyer suteset, min. 3 ora.
Jo etvagyat hozza!
- 1 kg tonkolykiszt
-500gr zabliszt
-500 gr hajdina liszt
-500 gr rizsliszt
-250 gr rozsliszt
- 7 kanal szojaliszt
A kenyersutobe a 450 gr liszt melle meg ezeket teszunk:
- egy dionyi nagysagu friss eleszto
- 3 ek. kovasz
- egy dionyi vaj ( ha nincs, akkor megy 1-2 ek. hidegen preselt olivaolaj)
- 1/2 kk. mez
- 2-3 kk. komenymag
- 360 ml forrasviz
-csippetnyi so
A gepunk megengedi a teljesorlesu lisztbol keszult kenyer suteset, min. 3 ora.
Jo etvagyat hozza!
olgi wrote:Van valakinek finom, bevállt kenyér receptje, kenyérsütő gépbe?
Alma- Hozzászólások száma : 38
Join date : 2011-02-08
Age : 48
Tartózkodási hely : Brasso
Re: Incsi fincsi - Receptek :)
Alma, milyen kenyersuto geped van hogy egy ekkora mennyisegu lisztet bele tudsz tenni? es hany kilos kenyer lesz ebbol?
Vendég- Guest
Gombás muffin
Hozzávalók:
2ö dkg gomba
1 csomó újhagyma
1 ek vaj
5 dkg dió - de finom szezám maggal vagy mandulával is
késhegynyi bors
1 kk szárított petrezselyem , vagy majoranna
25 dkg liszt , én teljes kiörlésűt szoktam használni
1 kk só
1 csomag sütőpor
10 dkg sajt vagy
1 tojás
2 dl tej
1 dl olaj
Gombás muffin elkészítése:
Vajat serpenyőben felolvasztjuk és a felkarikázott hagymát és gombát átsütjük rajta, amíg a hagyma üveges lesz.Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, összepároljuk, majd levesszük a tűzről.A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot.Egy kis tálban a felvert tojással elkeverjük az olajat és a tejet, majd a száraz keverékbe öntjük.Hozzáadjuk a hagymá gombát és könnyedén megkeverjük.A masszát a muffinformákba öntjük és közepes hőfokon 20 percig sütjük.
2ö dkg gomba
1 csomó újhagyma
1 ek vaj
5 dkg dió - de finom szezám maggal vagy mandulával is
késhegynyi bors
1 kk szárított petrezselyem , vagy majoranna
25 dkg liszt , én teljes kiörlésűt szoktam használni
1 kk só
1 csomag sütőpor
10 dkg sajt vagy
1 tojás
2 dl tej
1 dl olaj
Gombás muffin elkészítése:
Vajat serpenyőben felolvasztjuk és a felkarikázott hagymát és gombát átsütjük rajta, amíg a hagyma üveges lesz.Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, összepároljuk, majd levesszük a tűzről.A sütőt 200 C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot.Egy kis tálban a felvert tojással elkeverjük az olajat és a tejet, majd a száraz keverékbe öntjük.Hozzáadjuk a hagymá gombát és könnyedén megkeverjük.A masszát a muffinformákba öntjük és közepes hőfokon 20 percig sütjük.
A kenyersutogep neve
A kenyersutogep neve: Panasonic- SD 253, kb egy 4- eves gep.Es a kenyer sulya kisutes utan kb.900-950 gr lesz.
Itt egy link rola;
http://www.youmago.ro/object/view/aparat-de-facut-paine-panasonic-sd253/379330
Itt egy link rola;
http://www.youmago.ro/object/view/aparat-de-facut-paine-panasonic-sd253/379330
Barbara wrote:Alma, milyen kenyersuto geped van hogy egy ekkora mennyisegu lisztet bele tudsz tenni? es hany kilos kenyer lesz ebbol?
Alma- Hozzászólások száma : 38
Join date : 2011-02-08
Age : 48
Tartózkodási hely : Brasso
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Page 1 of 3
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum
|
|