Zsebibaba kávézó
+18
gabirvasz
Pintyő
Apuka
Admin
csilluk
májusvan
Izis
brigit&z
vadszelvesz
mokuspar
Memő
Kir
p-emi
Kinga
anettanyu
kata
Cirmocska
rekubek
22 posters
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Zsebibaba kávézó
Ebben a topikban bármiről lehet beszélgetni, semmi sem off. Mintha csak kávéznánk egyet valahol...
Re: Zsebibaba kávézó
Nemrég Iris linkelte nekem ezt a szöveget, nem kicsit felháborodva. Zuramnak - természetesen - fölöttébb tetszett, nekem viszont ez a fajta jófeleségség egy kicsit sok(k).
Ismeri valamelyikotok Dragoman Gyorgy A Feher kiraly cimu regenyet? Vagy a szerzot magat? Most lattam, hogy ez a regenye megjelent holland forditasban, azon toprengek vegyem meg a ferjemnek hadd ismerkedjen azzal a kulturaval ahol felnottem. Esetleg valaki tud velemeny irni rola?
Vendég- Guest
Barbara wrote:Ismeri valamelyikotok Dragoman Gyorgy A Feher kiraly cimu regenyet? Vagy a szerzot magat? Most lattam, hogy ez a regenye megjelent holland forditasban, azon toprengek vegyem meg a ferjemnek hadd ismerkedjen azzal a kulturaval ahol felnottem. Esetleg valaki tud velemeny irni rola?
Én nem ismerem, nem is hallottam a szerzőről. Esetleg keress rá a Bookline-on, hátha van róla valami leírás, értékelés.
Reka, jot mosolyogtam
"Igazitsa meg a sminkjet, tegyen szalagot a hajaba es nezzen ki frissen" ---- hahahaha, foleg a nezzen ki frissen resze.
na meg a "jo asszony tudja hol a helye "
"Igazitsa meg a sminkjet, tegyen szalagot a hajaba es nezzen ki frissen" ---- hahahaha, foleg a nezzen ki frissen resze.
na meg a "jo asszony tudja hol a helye "
kata- Hozzászólások száma : 33
Az sminkigazitós, frissen kinézős rész tetszett nekem is a legjobban, meg, hogy a gyerekeket is intsük csendre...
Hát hiába, az asszonynak a fakanál mellett a helye. Készitse csak el nagy szorgalommal, még előző nap az aznapi vacsorát, de legyen megértő, ha a ház Ura mégis úgy döntene, hogy házon kivől vacsorázik, természetesen a fölösleges otthoni nyűg nélkül.
Jó gondolat...
Hát hiába, az asszonynak a fakanál mellett a helye. Készitse csak el nagy szorgalommal, még előző nap az aznapi vacsorát, de legyen megértő, ha a ház Ura mégis úgy döntene, hogy házon kivől vacsorázik, természetesen a fölösleges otthoni nyűg nélkül.
Jó gondolat...
anettanyu- Hozzászólások száma : 66
könyvajánló
Barbara wrote:Ismeri valamelyikotok Dragoman Gyorgy A Feher kiraly cimu regenyet? Vagy a szerzot magat? Most lattam, hogy ez a regenye megjelent holland forditasban, azon toprengek vegyem meg a ferjemnek hadd ismerkedjen azzal a kulturaval ahol felnottem. Esetleg valaki tud velemeny irni rola?
A Fehér király egy kisfiú szemszögéből írja le az erdélyi '8o-as éveket, a marosvásárhelyi "grundtól" kezdve a szekusok látogatásáig, gyakran a gyermeki fantázia által felnagyítva, elrajzolva. Annyiban rendszerkritika, amennyiben az apa letartóztatása, a családon belüli ideológiai nézeteltérések, a korabeli iskolai rendszer stb. meghatározzák a gyermek mindennapjait, még akkor is, ha nem pontosan érti az okokat. És hát a gyermekek egymással szembeni viselkedésében is kiütközik a kemény hierarchia. Amolyan Huckleberry Finn, jól beleágyazva a korba. Okés.
Ha magadnak is szeretnél olvasnivalót, hasonló témakörben ajánlom Tompa Andrea A hóhér háza című könyvét!! Tavalyi könyv, még ideje sem volt akkora karriert befutni, mint a Dragománénak, de személyes véleményem szerint messzemenően jobb. (Értékelésemben annak is része lehet, h Dragomán elbeszélő énje egy kb tízéves fiúcska, míg Tompa főhőse "szépreményű bölcsészlány" .) Na, de végülis mindkettőt ajánlom, és harmadiknak melléjük még Demény Péter Visszaforgatás című regényét.
Kinga- Hozzászólások száma : 116
koszi Kinga, nem igazan vagyok kepben a kortars erdelyi irodalommal, bar Demeny Peter regenyet olvastam, ha mar dolgoztam a Kronikanal es szemelyesen ismerem a benne megjeleno szereplok 95%-at
Vendég- Guest
Barbara wrote:koszi Kinga, nem igazan vagyok kepben a kortars erdelyi irodalommal, bar Demeny Peter regenyet olvastam, ha mar dolgoztam a Kronikanal es szemelyesen ismerem a benne megjeleno szereplok 95%-at
upsz...
miert?
Amugy nagyon erdekel a 80-as romaniai evek feldolgozasa, imadom pl az ujonnan keszult roman filmeket. Nemreg Cristi Mungiu rovidfiljeit vettem meg (Tovarasi frumoasa-i viata sorozat) - szerintem zsenialisak - lattatok? A ferjem meg a Politist adjectiv cimu filmet vadassza mar regota - ezt nem lattatok veletlenul romaniai boltokban? Interneten csak nagyon dragan tudnam megvenni.
Amugy nagyon erdekel a 80-as romaniai evek feldolgozasa, imadom pl az ujonnan keszult roman filmeket. Nemreg Cristi Mungiu rovidfiljeit vettem meg (Tovarasi frumoasa-i viata sorozat) - szerintem zsenialisak - lattatok? A ferjem meg a Politist adjectiv cimu filmet vadassza mar regota - ezt nem lattatok veletlenul romaniai boltokban? Interneten csak nagyon dragan tudnam megvenni.
Vendég- Guest
Barbara wrote:miert?
Csak pénzért érdekel a Politist adjectiv film? Innen ingyen le lehet tölteni.
Haaaaaaaat vegyes erzeseim vannak felole.
Eloszor mondodm a pozitivat, en eszrevettem mar reg mennyire en befolyasolom Dami es a ferjem hangulatat is. Ha en ideges vagyok pillantok alatt atragad rajuk es abbol nyuglodes es vita van. Ezert igazat adok abban, hogy nem mindegy hogyan fogadom a ferjem mikor hazajon, meg ha o ideges es tenyleg finom vacsi fogadja es tenyleg nem zuditom magam es a gyereket ra egybol elmulik es atveszi a mi jo hangulatunkat. Az is igaz, hogy itthoni babakajas ruhaban, aminek tej szaga van, lerobbantan mert a gyerek egesz nap engem nyuz, nem lehetek tul szep latvany. (valljuk be sem kivanatos) (foleg h a ferjem sok sok csini fiatal tanito nenivel talalkozik nap mint nap) En probalom illatosan es sminkben fogadni es tiszta ruhaban e jokedvuen , kajaval.Teny h nem mindig sikerul Ha tudja elore mi ficsit fogok fozni farva es orul neki, ez igy van.
Szerintem ezek tenyek es igy mukodnek.
Az mas, h a cikk nagyon ferfiuralom parti es igy is ir a nokrol. Mintha a ferj szent es serthetetlen lenne.
De teny h sok mulik a non ha "tudja hol a helye" es most nem a konyhara gondoltam ahogy manapsag ezt szoktak erteni.
Roviden ennyi, csajszim ebredezik.
p-emi- Hozzászólások száma : 56
rekubek wrote:Barbara wrote:miert?
Csak pénzért érdekel a Politist adjectiv film? Innen ingyen le lehet tölteni.
Reka, nem csak penzert, de gondoltam nem illik masra rakerdezni ) Viszont jo lenne, ha angol/nemet felirat is lenne, ti. a ferjem nem ert romanul es igazabol ezt ot erdekli (o nagy filmes). Kinga, kosz a linket de valami miatt nem tudom letolteni rola ...
Vendég- Guest
Barbara wrote:Kinga, kosz a linket de valami miatt nem tudom letolteni rola ...
Kell hozzá egy torrent, pl ez. (Vagy nem az a baj? Más tippem nincs, h miért ne működne, én onnan töltöttem.)
olvasnivaló
Csajok! -nem mertem aláírni, de én írtam EZT
Az anyósomnak ne panaszoljatok be, plíííz
Kir- Hozzászólások száma : 19
Kir wrote:Csajok! -nem mertem aláírni, de én írtam EZT
Nagyon jó, Kir! Utólagos engedelmeddel, feldobtam fészbukra.
Gond egy szál se. Csak le ne buktassatok. Különben is, nem csak az én anyósom, hanem vagy 6 anyós együttvéve
Kir wrote:Gond egy szál se. Csak le ne buktassatok. Különben is, nem csak az én anyósom, hanem vagy 6 anyós együttvéve
Igen-igen, ő az univerzális anyós , sőt, szerencsére a hús-vér anyósok nem ennyire elvetemültek
Egyébként a 7végén Udvarhelyen voltunk, sok-sok rokonom van ott és a nagyjával találkoztam is, azért meg vagyok lepődve, h mennyire "ne kapasd föl", "hadd bőgjön, míg rendet nem tanul" a felfogás. Szörnyű... szomorú, na, hogyismondjam?
Az egyik unokatesómnak van egy 3 éves fia. A szüleivel alszik. Hááát, az egész rokonság őt pletykálja (az apuka a rokonom), hogy képzeli, nem fogja tudni kirakni sulis korában sem, stbstbstb... szegény csaj... Én biztattam, h jól teszi...
Az egyik unokatesómnak van egy 3 éves fia. A szüleivel alszik. Hááát, az egész rokonság őt pletykálja (az apuka a rokonom), hogy képzeli, nem fogja tudni kirakni sulis korában sem, stbstbstb... szegény csaj... Én biztattam, h jól teszi...
Ez nagyon tuti, köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Memő- Hozzászólások száma : 84
[quote="Kir"]Csajok! -nem mertem aláírni, de én írtam EZT
Epp elolvastam, szuper a cikk!!! Gratula meg sok-sok hasonlot!
Epp elolvastam, szuper a cikk!!! Gratula meg sok-sok hasonlot!
mokuspar- Hozzászólások száma : 67
E bizony csudajo volt, elveztem.....
p-emi- Hozzászólások száma : 56
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6